New Award for Young Greek Book Designers and Publishers

By admin, 26 November, 2021

New Award for Young Greek Book Designers and Publishers

Για τη στήριξη του ποιοτικού book design

Γερμανοί και Έλληνες συνεργάτες παρουσιάζουν ένα νέο βραβείο για Έλληνες σχεδιαστές βιβλίων και εκδότες που θα ξεκινήσει να απονέμεται το 2022.

Designers, εκδότες και editors καλούνται να ανακαλύψουν αυτόν τον νέο διαγωνισμό και να υποβάλουν τα έργα τους: Oι νικητές θα προσκληθούν στην Frankfurter Buchmesse 2022 και οι υποψήφιοι σχεδιαστές και εκδότες που έχουν επιλεγεί στην short list θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους στην έκθεση.

Μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού θα ακολουθήσει παρουσίαση από τη διακεκριμένη Γερμανίδα σχεδιάστρια βιβλίων, συγγραφέα και εκδότρια Judith Schalansky και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Kαλεσμένοι: Judith Schalansky (Συγγραφέας και book designer), Katharina Hesse (Stiftung Buchkunst), Δημήτριος Φακίνος (ΕΒΓΕ)

Ο θεσμός του νέου βραβείου θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 στις 19:30 στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-Helexpo), στο πλαίσιο της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. 

 

Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή στο κοινό με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (εντός 6 μηνών) και έγγραφο για την ταυτοπροσωπία.

 

Συνεργάτες

18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Goethe-Institut Greece

ΕΒΓΕ

Auswaertiges Amt

Frankfurter Buchmesse

Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

MOMus

News Image
New Award for Young Greek Book Designers and Publishers
Museum