Το MOMus

Is General
Is Not General
By dimitra.samsaki, 11 June, 2024

Δροσερά, καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά… έρχονται στα μουσεία του MOMus στη Θεσσαλονίκη ­­–στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη ΔΕΘ, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών και στο Μουσείο Φωτογραφίας στο λιμάνι της πόλης– και οι διακοπές ξεκινούν!

 

Προγράμματα με «πρωταγωνιστές» έργα τέχνης, ιστορίες καλλιτεχνών και τα ίδια τα κτίρια των μουσείων, αποτελούν την πιο τέλεια πρόταση για το φετινό καλοκαίρι στην πόλη!

 

Αναλυτικά τα προγράμματα. 

 

Πρόγραμμα «Γνωρίζω το Μουσείο μέσα / έξω!»

By dimitra.samsaki, 1 July, 2024

To MOMus εκφράζει βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του Κύριλλου Σαρρή. Ζωγράφος στις πρώτες σπουδές του στην Κύπρο και το Λονδίνο και γιατρός στη συνέχεια στην Αθήνα, ο Κύριλλος Σαρρής ήταν μια σπάνια προσωπικότητα διανοούμενου που συνδύαζε ολιστικά την τέχνη με την επιστήμη, την φαντασία με την ιστορία. Τα livres d’ artistes και η οπτική ποίηση τον ακολουθούσαν πάντα στην σκέψη και το έργο του. Μελετούσε την τέχνη της ρωσικής πρωτοπορίας και γενικότερα των ιστορικών πρωτοποριών και εντόπιζε κρυμμένες εκλεκτικές συγγένειες με την φιλοσοφική σκέψη και την σύγχρονη τέχνη.

By dimitra.samsaki, 9 May, 2024

Το MOMus συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, τη γιορτή του βιβλίου στην πόλη, με το ειδικό MOMus-Stand του και μια εκδήλωση λόγου κατά την οποία θα παρουσιαστούν πρόσφατες εκδόσεις του Οργανισμού. 

 

Πέμπτη 16 – Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Περίπτερο 13 | Stand: 036 

Είδη πωλητηρίου και εκδόσεις-κατάλογοι από τρέχουσες και παλαιότερες εκθέσεις από όλα τα μουσεία του MOMus θα είναι διαθέσιμα στο Stand του Οργανισμού, στη φετινή διοργάνωση. 

By dimitra.samsaki, 9 May, 2024

Ένα νέο... πράσινο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του MOMus και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Μαμαγαία ξεκίνησε, στη βάση της ολοκληρωμένης στρατηγικής για την κλιματική κρίση που έχει εκπονήσει το MOMus για τη διετία 2024-2025.

By dimitra.samsaki, 8 May, 2024

Με θέμα «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα» εορτάζεται φέτος η Διεθνής Ημέρα Μουσείων το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

 

Τα μουσεία ως δυναμικοί φορείς πολιτισμού και εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα να καλλιτεχνούν και να αναπτύσσουν την περιέργεια, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη, παρέχοντας στο κοινό μια ολοκληρωμένη εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας. Χώροι ανοιχτοί για όλους τους πολίτες, προωθούν την έρευνα και τη διάδοση νέων καινοτόμων ιδεών. 

 

By dimitra.samsaki, 5 March, 2024

Έχοντας ήδη ολοκληρώσει το πρώτο σκέλος μιας μεγάλης προσπάθειας οργανωτικών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του φορέα που έφεραν άμεσα αποτελέσματα, ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, το MOMus, σχεδιάζει, προτείνει, συστήνει τις νέες του παραγωγές για το 2024. Ατομικές, ομαδικές, διαδραστικές και διαθεματικές εκθέσεις ορίζουν τη βάση της δραστηριότητας του Οργανισμού σε όλους τους χώρους του στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, τροφοδοτούν και προωθούν τον διάλογο γύρω από ερωτήματα όπως τι είναι η τέχνη και πώς αυτή αλλάζει την καθημερινό

By maria.zampeti, 22 December, 2023

Πολλές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

 

Όλοι οι χώροι του MOMus θα παραμείνουν κλειστοί τις ημέρες 25 & 26 Δεκεμβρίου 2023 και 01 & 06 Ιανουαρίου 2024.

Όλοι οι χώροι θα ακολουθήσουν μειωμένο ωράριο τις ημέρες 24 & 31 Δεκεμβρίου 2023 και θα είναι επισκέψιμοι έως τις 14:00.

*Στις 28 Δεκεμβρίου 2023 και στις 4 Ιανουαρίου 2024 το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά θα είναι επισκέψιμο για το κοινό τις ώρες 11:00-19:00.