CAre Art: Εικαστική ψυχοθεραπεία για ογκολογικούς ασθενείς

By admin, 28 March, 2023

Το MOMus, η ΕΛΛΟΚ και η ΕΟΠΕ συνεργάζονται για μια σειρά προγραμμάτων θεραπείας μέσω τεχνών που αποσκοπούν γενικότερα στην ευημερία των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους και πιο συγκεκριμένα στη βελτίωση γνώσεων και δεξιοτήτων, στην ψυχολογική ενδυνάμωση, την συνειδητότητα και την ψυχοεκπαίδευση μέσα από τα έργα των συλλογών και των εκθέσεων του MOMus.

 

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: info@momus.gr, 2310 589141

 

● O Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (ΜΟΜus) αποτελείται απο το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και το Μουσείο ‘Αλεξ Μυλωνά, που βρίσκεται στην Αθήνα. Πρόκειται για Οργανισμό - Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σύμφωνα με το νόμο ίδρυσής του, το MOMus στοχεύει μεταξύ άλλων στην προαγωγή της καλλιτεχνικής παιδείας του κοινού και στην προσβασιμότητα όλων των κοινωνικών ομάδων στις τέχνες.

 

● Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.) εκπροσωπεί τις Οργανώσεις Ασθενών με καρκίνο με σκοπό σύμφωνα με το καταστατικό της τη συνένωση δυνάμεων όλων των οργανώσεων ασθενών με καρκίνο, εθελοντών και φίλων για την προάσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο, των περιθαλπόντων και των μελών της οικογένειας τους και για την καθολική πρόσβαση στην ογκολογική και υγειονομική περίθαλψη των ασθενών με καρκίνο.

 

● Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.) επιδιώκει, μεταξύ άλλων, την οργάνωση και το συντονισμό ερευνητικών προσπαθειών που αποσκοπούν στην καλύτερη κατανόηση της παθοφυσιολογίας και ανοσοβιολογίας των νεοπλασματικών νόσων καθώς και τη συμβολή στον εκσυγχρονισμό των νοσοκομειακών δομών υγείας για την αντιμετώπιση των καρκινοπαθών με την υλοποίηση σχετικών παρεμβάσεων και την υποβολή σχετικών προτάσεων προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

News Image
CAre Art: Εικαστική ψυχοθεραπεία για ογκολογικούς ασθενείς
Museum