Το MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη ενώνει τις δυνάμεις του με το Πανεπιστήμιο Ca Foscari

By editor, 5 July, 2023

Συμφωνητικό συνεργασίας υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες ανάμεσα στο MOMus-Mουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη και στο Πανεπιστήμιο Ca Foscari της Βενετίας - Τμήμα Φιλοσοφίας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που προβλέπει ανταλλαγές στον εκπαιδευτικό και ερευνητικό τομέα στη βάση της συλλογής Κωστάκη.

Η έναρξη της συμφωνίας επισφραγίστηκε με την επίσκεψη εννέα φοιτητών και φοιτητριών του ιταλικού Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη, όπου παρακολούθησαν ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης για την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της πόλης, καθώς και εξειδικευμένα μαθήματα με αντικείμενο τη συλλογή Κωστάκη. Επιπλέον, συμμετείχαν σε ξεναγήσεις σε όλους τους χώρους του MOMus στη Θεσσαλονίκη, σε αξιοθέατα και μουσεία της πόλης, ενώ επισκέφθηκαν και τη Βεργίνα. Το πρόγραμμα των ιταλών φοιτητών και φοιτητριών εντάσσεται ως επιλογή στο ακαδημαϊκό τους πρόγραμμα, ενώ στόχος του Μουσείου είναι να ακολουθήσουν και άλλα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα.

University Ca Foscari students

Η συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ca Foscari έχει διάρκεια ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης, και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενίσχυσης της έρευνας και της επιστημονικής αξιοποίησης των συλλογών και των αρχείων του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, μέσω της συνεργασίας με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

News Image
MOMus and Ca Foscari university