ΔΗΜ 2022: Παρουσίαση της πολυμεσικής εγκατάστασης «Απελευθέρωση πιθανόν σε άλλη γλώσσα»

By admin, 20 May, 2022
Πρώτη παρουσίαση της πολυμεσικής εγκατάστασης «Απελευθέρωση πιθανόν σε άλλη γλώσσα»

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 12:00

MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη

 

Πώς θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε έναν δημιουργικό διάλογο μεταξύ των εφήβων, της μοντέρνας τέχνης και των ηχητικών αυτοσχεδιασμών;

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης παρουσιάζουν για πρώτη φορά το αποτέλεσμα της πολύμηνης εργαστηριακής συνεργασίας τους, έχοντας ως αφετηρία τα εκπαιδευτικά κοινά και τα έργα της ρωσικής πρωτοπορίας που εκτίθενται στο MOMus Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη, εμβαθύνοντας σε μια διαδικασία πειραματισμού με βάση τον ήχο και τις εικαστικές εφαρμογές, όπως σχέδιο, γλυπτική, χαρακτική.

Το εργαστήριο με τίτλο «In & out of sync: creative dialogues between Russian Avant-garde art and young people’s music-based experimentations» βασίστηκε στις αξίες των κοινών, όπως η συνεργασία, η ισότιμη συμμετοχή, η φροντίδα, η αυτονομία, η ευθύνη, το μοίρασμα και η ενσυναίσθηση και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Smooth. Educational commons and active social inclusion», Horizon 2020.

Ελεύθερη είσοδος

Η χρήση της μάσκας στον χώρο είναι υποχρεωτική.

 

Η δράση εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα του MOMus στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022, με αφορμή τη βράβευση του φορέα από το Ελληνικό Τμήμα του ICOM.

News Image
ΔΗΜ 2022: Παρουσίαση της πολυμεσικής εγκατάστασης «Απελευθέρωση πιθανόν σε άλλη γλώσσα»