Συναυλία SOUND EXPOSITION από τους PHØNIX16

By admin, 1 June, 2022

SOUND EXPOSITION

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, 20:00

MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α, λιμάνι Θεσσαλονίκης

 

Η συναυλία SOUND EXPOSITION βασίζεται σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα του πειραματικού φωνητικού συνόλου PHØNIX16 του Βερολίνου, σχετικά με τους συνοριακούς χώρους μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ηλεκτροακουστικής και φολκλόρ, θορύβου και συνθετικής μουσικής.

Οι PHØNIX16 παρουσιάζουν τους καρπούς της τελευταίας τους έρευνας στην Αθήνα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη. Τα αποτελέσματα αυτής της εργασίας πάνω στο παραδοσιακό ελληνικό πολυφωνικό τραγούδι και τις παλιές ελληνικές μουσικές παραδόσεις παρουσιάζονται στη συναυλία στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών την 1η Ιουνίου στις 20:00. Τρία μέλη των PHØNIX16 μοιράζονται τη σκηνή με τη Γεωργία Τέντα, προκειμένου να πειραματιστούν πάνω στη συγχώνευση πειραματικών/ηλεκτρονικών και παραδοσιακών μουσικών τεχνικών και να προσφέρουν ένα άκουσμα αυτού του ηλεκτρισμένου συνόρου.

 

Soloist ensemble PHØNIX16

Timo Kreuser (DE) - καλλιτεχνική διεύθυνση

& αναλογικά ηλεκτρονικά

Veronika Böhle (DE) - μέτζο σοπράνο

Michael Taylor (CN) - κόντρα τενόρος

 

Φιλική συμμετοχή

Γεωργία Τέντα - Ε.ΔΙ.Π. ΑΠΘ

 

 

Υπό την Αιγίδα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.

Σε συνεργασία με το φωνητικό σύνολο PHØNIX 16 του Βερολίνου.

Mε τη συγχρηματοδότηση του Goethe-Institut και την υποστήριξη του Εργαστηρίου Σύγχρονης Μουσικής, του Εργαστηρίου Ελληνικής Δημοτικής και Βυζαντινής Μουσικης του ΑΠΘ και του MOMus-Πειραματικού Κέντρο Τεχνών.

 

https://www.auth.gr/en/school/mus-en/

http://phoenix16.berlin

News Image
SOUND EXPOSITION Marlena Waldthausen