ELECTRIC SUMMER NIGHT (Screening + DJ Set)

By admin, 21 July, 2021

ELECTRIC SUMMER NIGHT (Screening + DJ Set)

MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών X IN-EDIT Festival Greece

Προβλήτα Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, 21:00

 

Το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και το διεθνές φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ IN-EDIT Greece προσκαλούν το κοινό στην καλοκαιρινή τους συνάντηση, μια βραδιά σινεμά και μουσικής υψηλού ηλεκτρικού φορτίου, την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, στις 21:00, σε ζωντανό χρόνο και ανοιχτό χώρο, στην Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Η ηλεκτρονική μουσική αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρισμένα είδη μουσικής στον κόσμο, εξακολουθεί, όμως, να είναι απαγορευμένη σε πολλές χώρες. Το μουσικό ντοκιμαντέρ «Raving Iran της Sue Meures», αφηγείται την ιστορία δύο νέων DJ’s techno μουσικής από το Ιράν, οι οποίοι διοργανώνουν πάρτι στις ερήμους, γιατί το είδος της μουσικής τους είναι απαγορευμένο στη χώρα. Όταν τους καλούν να παίξουν σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ techno του κόσμου, η επιστροφή στο Ιράν φαντάζει αδύνατη, καθώς είναι πια ανεπιθύμητοι ακόμη και από τις ίδιες τους τις οικογένειες. Μέχρι και σήμερα παραμένουν αποκλεισμένοι στο εξωτερικό... Μια πραγματικά δυνατή ταινία για τους φραγμούς που τίθενται στην τέχνη στις μέρες μας αλλά και την τελική επικράτησή της, αφού η τέχνη βρίσκει, πάντα, τον τρόπο να φτάσει στους αποδέκτες της.

Εμπνευσμένοι από την ταινία, αμέσως μετά την προβολή στα decks ανεβαίνουν οι Djs του Street Outdoors παρουσιάζοντας τη διεθνή και εγχώρια ηλεκτρονική μουσική μέσα από ένα live dj set δίπλα στη θάλασσα. Το Street Outdoors δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2012 με σκοπό να αποτελέσει έναν τρόπο σύνδεσης των ανθρώπων μέσω της μουσικής και της διασκέδασης. Πρόκειται για ένα event που ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και το οποίο μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει δεκάδες μουσικές διοργανώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με βασικές του καινοτομίες την παρουσίαση των πλέον ανερχόμενων ταλέντων και τάσεων της εγχώριας και παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής και την εναλλακτική αξιοποίηση αστικών χώρων, αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς.

Παράλληλα, ακολουθώντας τις νέες τάσεις καταγραφής και διάχυσης της μουσικής, το MOMus–Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και το IN-EDIT, σε συνεργασία με το OB-LA-DA Radio θα παρουσιάσουν ένα podcast για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον της ηλεκτρονικής μουσικής στη Θεσσαλονίκη. Ένα podcast που θα είναι στη διάθεση του κοινού από την ώρα έναρξης της εκδήλωσης και θα προσφέρει στους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής μια μοναδική εμπειρία.

Στην εκδήλωση θα τηρούνται όλα τα μέρα ασφαλείας για την αποφυγή διασποράς του COVID-19.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Περισσότερες πληροφορίες για τη διάθεση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι!

 

Οι Συνδιοργανωτές

Το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών προωθεί τις σύγχρονες πειραματικές καλλιτεχνικές εκφράσεις, υποστηρίζει την ώσμωση και τη σύνθεση των τεχνών και τις διαθεματικές-υβριδικές σχέσεις, ενισχύει τη στήριξη νέων καλλιτεχνών, πραγματοποιεί ανοιχτές προσκλήσεις, συμμετέχει σε δίκτυα ανταλλαγών και πράττει με βασικό άξονα τη σύγχρονη τέχνη κάθε μορφής στον ευρύ δημόσιο χώρο. Ως ενεργός παραγωγός και διαμεσολαβητής ανάμεσα στο κοινό και τους δημιουργούς, έχει ως στόχο την παραγωγή νέας γνώσης και τη δοκιμασία της εμπειρίας του κοινού και των συνεργατών του. Με πρόγραμμα τακτικής εναλλαγής, χρησιμοποιεί ζωντανές μεθόδους εργασίας και επιδιώκει να αποτελέσει τον ενεργοποιητή των πολιτισμικών αντανακλαστικών του κοινού, συνεπώς και να συμβάλει στην αναδιαμόρφωση των καλλιτεχνικών ή άλλων συμβάσεων.

Το IN-EDIT FESTIVAL είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, που αποτελεί σημείο συνάντησης του κινηματογράφου και της μουσικής. Ο κινηματογράφος και η μουσική, ως καθρέφτες της κοινωνίας, έχουν το πλεονέκτηµα να κρύβουν πολύ δυνατές ιστορίες και να προβάλλουν τα θέµατα που απασχολούν την κοινωνία. Το ντοκιµαντέρ, ακόµα περισσότερο, καταφέρνει µε ιδανικό τρόπο να «ακτινογραφεί» µέσα από ένα διαφορετικό πρίσµα τις ανθρώπινες, κοινωνικές και πολιτιστικές αξίες. Στο πλαίσιο αυτό η Parenthesis, παρουσιάζει κάθε χρόνο στην Ελλάδα, το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Ντοκιµαντέρ ΙN-EDIT. To IN-EDIT παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη το 2007 κι έκτοτε διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις σε όλον τον κόσμο, ανάμεσα τους το Άμστερνταμ, το Σάο Πάολο, το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Σαντιάγο και αλλού. Στο IN-EDIT υλοποιείται μια μαγική συνάντηση των δύο σημαντικότερων πολιτιστικών βιομηχανιών, αυτών της μουσικής και του κινηματογράφου.

News Image
ELECTRIC SUMMER NIGHT (Screening + DJ Set)