ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μόνιμη έκθεση της γλύπτριας Άλεξ Μυλωνά
Η Άλεξ Μυλωνά (1920-2016) υπήρξε επιφανής Ελληνίδα γλύπτρια, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Biennale της Βενετίας το 1960. Το 2004 ίδρυσε το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, στο οποίο στεγάζεται η μόνιμη συλλογή των έργων της, ενώ παράλληλα φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις νέων καλλιτεχνών προωθώντας και στηρίζοντας τη σύγχρονη τέχνη.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που είναι βασισμένο στη μόνιμη έκθεση της Άλεξ Μυλωνά μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τα παιδιά, με αφορμή το έργο της καλλιτέχνιδας, θα εξοικειωθούν με τις έννοιες της Σύγχρονης Τέχνης και της γλυπτικής, θα αναστοχαστούν πάνω σε επιλεγμένα έργα, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία για προσωπικές αναγνώσεις και ερμηνείες. Ακόμη, θα γνωρίσουν τα ποικίλα υλικά με τα οποία εκφράστηκε η καλλιτέχνιδα και τις μεθόδους της. Τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης λαμβάνοντας έμπνευση από τα περιβάλλοντα γλυπτά και τη φιλοσοφία μέσα από την οποία προσέγγιζε η Μυλωνά την τέχνη της.
Διάρκεια προγράμματος: 75’
Περιοδική έκθεση της Στεφανίας Στρούζα “Primary Tide”
Η Στεφανία Στρούζα είναι σύγχρονη Ελληνίδα εικαστικός που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αντλεί έμπνευση από την πολυπολιτισμικότητα, το περιβάλλον και τη μυθολογία. Δίνοντας έμφαση στη χειρωνακτική εργασία, πειραματίζεται διαρκώς με τη μεταμόρφωση και την αντοχή των υλικών για να δημιουργήσει έργα που εξερευνούν πολιτιστικές αφηγήσεις και εκφράζουν οικολογικά ζητήματα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στοχεύει στο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη σύγχρονη γλυπτική, διερευνώντας τις σχέσεις μεταξύ τέχνης, περιβάλλοντος και μυθολογίας. Μέσα από την παρατήρηση, τη συζήτηση και τις ομαδικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα εκφράσουν ελεύθερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για τα έργα, κάνοντας τις δικές τους αναγνώσεις και συσχετίσεις. Τέλος θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους αφαιρετικά γλυπτά εμπνευσμένα από τα ερεθίσματα που δέχτηκαν κατά τη παραμονή τους στο μουσείο.
Δεχόμαστε γκρουπ έως 25 άτομα ανά εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Διάρκεια προγράμματος: 75’
Λήξη έκθεσης: 3 Νοεμβρίου 2024
Εισιτήρια – Ακυρώσεις:
Τα ομαδικά εισιτήρια εκδίδονται στην είσοδο του μουσείου
Κόστος: 2€/άτομο
Η είσοδος των εκπαιδευτικών και συνοδών είναι δωρεάν, όπως και η είσοδος των ειδικών & διαπολιτισμικών σχολείων, σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Σε περίπτωση ακύρωσης της επίσκεψης παρακαλούμε για την έγκαιρη ενημέρωση. Στον χώρο τηρούνται όλες οι συνθήκες ασφάλειας της δημόσιας υγείας.
Κρατήσεις:
MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, 10554 Αθήνα
Τηλέφωνο για ραντεβού: 210 3215717
e-mail: education.mam@momus.gr
Ωράριο λειτουργίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων:
Τρίτη-Παρασκευή: 10:00-13:00
Ωράριο λειτουργίας μουσείου:
Τρίτη-Κυριακή: 10:00-18:00, Πέμπτη 10:00-21:00
Αν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να προγραμματίσουμε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα, μπορείτε να μας επισκεφτείτε (κατόπιν συνεννόησης), να συζητήσουμε δια ζώσης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις ιδιαιτερότητες της ομάδας σας.
Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε το δικό σας πρόγραμμα, θα πρέπει να κάνετε τηλεφωνική κράτηση του χώρου.
Σε κάθε περίπτωση ο/η συνοδός εκπαιδευτικός είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των μελών της ομάδας ως προς την προσωπική τους ακεραιότητα και ως προς τη σχέση τους με την ασφάλεια των εκθεμάτων και την τήρηση των κανόνων συμπεριφοράς μέσα στον μουσειακό χώρο.
Το μουσείο δε δέχεται τάξεις ανηλίκων χωρίς τη συνοδεία των υπευθύνων εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.
Παρακαλούμε ενημερώστε μας για περιπτώσεις που χρειάζεται να μεριμνήσουμε για κάτι συγκεκριμένο ως προς τη συμπερίληψη.
Σχεδιασμός και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Χριστίνα Θαλασσά, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης MOMus