Οι δύο πρωτοεμφανιζόμενοι φωτογράφοι από το open call της Thessaloniki PhotoBiennale 2021

By admin, 6 July, 2021

Τελική επιλογή φωτογραφικών προτάσεων από το Open Call της Thessaloniki PhotoΒiennale 2021

 

Η τριμελής επιτροπή του OPEN CALL της Thessaloniki PhotoΒiennale 2021, αποτελούμενη από τους Αρετή Λεοπούλου (Ιστορικός της τέχνης – επιμελήτρια MOMus), Ελένη Μαλιγκούρα (φωτογράφο) και Παύλο Φυσάκη (φωτογράφο- καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ MEDPHOTO) εξέτασε τις συνολικά 221 προτάσεις που υποβλήθηκαν στο φετινό κάλεσμα, καταλήγοντας στην επιλογή  δυο (2) φωτογραφικών προτάσεων.

Οι δυο συμμετοχές που προκρίθηκαν είναι της Εύας Σταματίου και του Βασίλη Παντελίδη.

 

Βασίλη ΠαντελίδηΕύας Σταματίου

Οι προτάσεις τους θα παρουσιαστούν σε ατομικές εκθέσεις στη Thessaloniki PhotoΒiennale 2021 στον εκθεσιακό χώρο της Stereosis και στον εκθεσιακό χώρο της ESP.

 

Η φετινή ανοιχτή πρόσκληση σε πρωτοεμφανιζόμενους Έλληνες φωτογράφους συνδιοργανώνεται και υποστηρίζεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και στο πλαίσιο της δράσης MATAROA*, η οποία στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το MOMus-ΜΦΘ και η Πολιτιστική Εταιρεία θα αναλάβουν την οργάνωση των δυο εκθέσεων, σε μια προσπάθεια να δοθεί βήμα σε αξιόλογες φωτογραφικές εργασίες πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών.

 

Το project MATAROA είναι μια πλατφόρμα για τους Έλληνες καλλιτέχνες και τον σύγχρονο πολιτισμό στην Ελλάδα. Μια πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος που στόχο έχει την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτιστικής δραστηριότητας, και αποτελείται από τρεις βασικούς πυλώνες: την ετήσια έντυπη έκδοση, τη διαδικτυακή πύλη www.mataroa.gr και τα ομώνυμα βραβεία νέων καλλιτεχνών.

News Image
Pantelidis monologues