Δημήτρης Παπαϊωάννου. Inside

By dimitra.samsaki, 6 March, 2024
Exhibition Type
Image
inside
Start Date
End Date
Body

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου μάς καλεί να καθίσουμε αναπαυτικά, να ξαπλώσουμε, να πιούμε, να χαλαρώσουμε, να ονειρευτούμε ή και να κοιμηθούμε ακόμα στη φιλόξενη ατμόσφαιρα ενός δωδεκάωρου εικαστικού διαλογισμού. Το Inside ξεκίνησε σαν ένα μεγάλων διαστάσεων καλλιτεχνικό πείραμα, μία θεατρική εγκατάσταση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την άνοιξη του 2011, και από τότε έχει ταξιδέψει σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. 

 

Μέσα σε ένα δωμάτιο που στήθηκε στη σκηνή, τριάντα ερμηνευτές επαναλάμβαναν πανομοιότυπα μια απλή σειρά κινήσεων, παρουσιάζοντας την καθημερινή μας επιστροφή στο σπίτι μέσα από αμέτρητους συνδυασμούς και επιστρώσεις. Η σκηνική δράση ξεκινούσε πριν το θέατρο ανοίξει και συνεχιζόταν αφού είχε αναχωρήσει και ο τελευταίος επισκέπτης. 

 

Το Inside σάς προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη δράση σαν να ατενίζατε ένα τοπίο. Αντιμετωπίζει το θέατρο ως εκθεσιακό χώρο και το έργο ως έκθεμα. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να παρακολουθήσουν όση ώρα θέλουν, να καθίσουν όπου θέλουν, να φύγουν και να ξαναγυρίσουν όσες φορές θέλουν.

 

Παράλληλα με τη video εγκατάσταση, παρουσιάζεται το Backside - ένα φιλμ-καταγραφή των μυστικών μηχανισμών του Inside και της ακαταμάχητης γοητείας των πρωταγωνιστών της - που γύρισε και μόνταρε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στα παρασκήνια της μαραθώνιας εξάωρης παράστασης.

 

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 10:00–22:00

Διοργάνωση: 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Σύλληψη και σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Παραγωγή Video Installation: 2WORKS

Hide From Calendar
Do not hide