Εκπαιδευτικό εργαστήριο «Φωτογραφία 13-16»
Δευτέρα 27 Ιουνίου - Παρασκευή 1 Ιουλίου, 11:00-14:00
MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης)
Το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης μετά από δύο χρόνια περιορισμού περιμένει και πάλι αυτό το καλοκαίρι τους εφήβους ηλικίας 13-16 ετών στο εργαστήριό του με τίτλο «Φωτογραφία 13-16». Μία εβδομάδα γεμάτη δημιουργία, παιχνίδια και γνώση περιμένει τους νέους να μυηθούν στην τέχνη της φωτογραφίας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 1 Ιουλίου, ώρες 11:00-14:00, στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης), με δηλώσεις συμμετοχής (τηλ. 2310 566716, email: reception.photography@momus.gr).
Αναλυτικά το πρόγραμμα
«Φωτογραφία 13-16: Εικόνες του εαυτού»
Στο εργαστήριο αυτό και με αφορμή τις φωτογραφίες της έκθεσης landscape stories που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου οι έφηβοι θα διερευνήσουν τον βαθύτερο εαυτό τους, τις προσωπικές τους ανάγκες, όνειρα και φόβους και θα δοκιμάσουν να τα αποτυπώσουν φωτογραφικά. Το κάθε μάθημα θα έχει στοιχεία τεχνικής και οπτικής παιδείας, καθώς και πλήθος φωτογραφικών ασκήσεων. Στόχος είναι με το πέρας των μαθημάτων κάθε έφηβος να έχει δημιουργήσει πολυτροπικά τη δική του προσωπική ιστορία.
Σχεδιασμός και υλοποίηση: Αντώνης Βλάχος, Μαρία Κοκορότσκου.
Χρήσιμες πληροφορίες
Οι κύκλοι συναντήσεων απευθύνονται σε εφήβους ηλικίας 13-16 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση οι συμμετέχοντες να έχουν τη δική τους ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
Βιογραφικά εισηγητών/εισηγητριών
Ο Αντώνης Βλάχος είναι απόφοιτος του τμήματος φωτογραφίας του ΙΙΕΚ ESP και του τμήματος δημοσιογραφίας του ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ. Έχει υλοποιήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Από το 2016 είναι βασικός συνεργάτης στα εργαστήρια του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης για εφήβους.
H Μαρία Κοκορότσκου σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή και Θέατρο στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) στη Μουσειολογία και στην Πολιτιστική Κληρονομιά στο University College London και στην Παιδαγωγική του Θεάτρου στο ΑΠΘ. Έχει εκπονήσει διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και σε οικογένειες. Παράλληλα, έχει διδάξει σε σεμινάρια επιμόρφωσης δασκάλων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την οπτική παιδεία, την τέχνη της φωτογραφίας και το θέατρο, και σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων αισθητική αγωγή και θέατρο.