Διάλεξη-Performance της Judith Raum «Anni and the Feline», 2019/22

By admin, 16 July, 2023
Education type
Image
Judith Raum Anni and the Feline
Start Date
End Date
Body

Διάλεξη-Performance της Judith Raum «Anni and the Feline», 2019/22

MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

(Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α, λιμάνι Θεσσαλονίκης)

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, 19:00

 

Στη διάλεξη-performance με τίτλο «Anni and the Feline» που δημιουργήθηκε για ένα συμπόσιο Bauhaus στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Yale το 2019 και επανέρχεται στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, η καλλιτέχνιδα Judith Raum με έδρα το Βερολίνο ασχολείται με το εργαστήριο κλωστοϋφαντουργίας στο Bauhaus κατά τη μετάβαση στον εθνικοσοσιαλισμό στη Γερμανία.

Συνδυάζοντας προβαλλόμενες εικόνες, κείμενο και γλυπτικές δράσεις, η «Anni and the Feline» εμπλέκει υφαντικά υλικά που θεωρούνταν εδώ και καιρό χαμένα, και ανακαλύφθηκαν ξανά από την καλλιτέχνη: ημιδιαφανή δαντελένια δίχτυα για το παράθυρο, ευαίσθητα υλικά που παρά την απαλή εμφάνισή τους δεν έμειναν ανέγγιχτα από τις μεταβαλλόμενες πολιτικές συνθήκες στη Γερμανία γύρω στο 1933. Η διάλεξη-performance εξετάζει επίσης την αντίθετη επαγγελματική τοποθέτηση μεμονωμένων σχεδιαστών του Bauhaus, όπως ο Otti Berger και η Lilly Reich, κατά τη διάρκεια του Τρίτου Ράιχ.

 

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Goethe-Institut Thessaloniki και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τρέχουσας έκθεσης στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών «Η κλωστή ως συμβάν».

H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 593270 ή/και reception.experimental@momus.gr.

 

Η είσοδος επισκεπτών στους χώρους επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 (έως 3 μήνες από τη διάγνωση) είτε Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19. Οι επισκέπτες καλούνται να φέρουν επιπλέον αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο.