Ημερίδα | AI X Thessaloniki / How will generative AI shape creative industries moving forward?

By dimitra.samsaki, 29 May, 2024

Με αφορμή και στο πλαίσιο της έκθεσης «Σχεδιάζοντας το μέλλον. Σχέδια για τη τέχνη, την αρχιτεκτονική και το ντιζάιν στην περίοδο της ρωσικής και σοβιετικής πρωτοπορίας» πραγματοποιείται ημερίδα με τίτλο «AI X Thessaloniki | How will generative AI shape creative industries moving forward?» στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO on Futures Research, τη Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024, στις 16:00, με κεντρικό ομιλητή τον Prof. Neil Leach. 

 

Ο Neil Leach είναι αρχιτέκτονας και καθηγητής από το Ηνωμένο Βασίλειο. Διευθύνει το Πρόγραμμα Διδακτορικού Σχεδιασμού στο FloridaInternational University και δίδαξε επίσης στην Architectural Association, Harvard GSD, Columbia GSAPP, Cornell, IaaC και SCI-Arc. Είναι επίσης ο συνιδρυτής της DigitalFUTURES, μιας διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας που λειτουργεί σε 10 γλώσσες.

 

Συμμετέχουν οι ομλητές/ομιλήτριες (με αλφαβητική σειρά): Δρ. Κατερίνα Αντωνοπούλου, Υπ. Διδ. Σμαρώ Κατσάγγελου, Δρ. Σεραφείμ Μουστακίδης, Δρ. Φαίη Τζανετουλάκου, Δρ. Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, Prof. Emmanouil Vermisso.

 

Ώρα προσέλευσης: 16:00

Ώρα έναρξης: αυστηρά 16:30

 

Εισιτήρια αποκλειστικά από τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://cometogether.live/event/1060

 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων διαθέσιμος.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

Με το τέλος της ημερίδας θα ακολουθήσει Q&A με τους ομιλητές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 2310589155.

Υποστηρικτής: Upgraded Building

 

 

 

 

Βιογραφικά ομιλητών:

Δρ. Κατερίνα Αντωνοπούλου 

Η Κατερίνα Αντωνοπούλου είναι καλλιτέχνης μέσων και ερευνήτρια. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Διαδραστικών Τεχνών στο Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η έρευνα και η καλλιτεχνική της πρακτική εξερευνούν τις κριτικές, κοινωνικά δεσμευμένες και τακτικές τέχνες των μέσων ενημέρωσης, εστιάζοντας στις διασταυρώσεις της τέχνης και της τεχνολογίας με το κοινωνικό και το περιβαλλοντικό. Είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου στις Ψηφιακές Τέχνες και πτυχίο Μηχανικού Υπολογιστών.

 

Υπ.Διδ. Σμαρώ Κατσάγγελου

Η Σμάρω Κατσάγγελου είναι εν ενεργεία αρχιτέκτονας και μηχανικός από την Ελλάδα (Σχολή Αρχιτεκτόνων, Πολυτεχνική Σχολή, ΑΠΘ, Τάξη ’22 Valedictorian). Η πρακτική της επικεντρώνεται στο σχεδιασμό εκθέσεων και μουσείων καθώς και στην αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων και μνημείων. Η τρέχουσα έρευνά της επικεντρώνεται στην εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην αρχιτεκτονική και η πολιτιστική κληρονομιά ως εργαλείο παραγωγής για το design.

 

Δρ. Σεραφείμ Μουστακίδης 

Ο Δρ Σεραφείμ Μουστακίδης είναι ένας έμπειρος μελετητής της τεχνητής νοημοσύνης, επιχειρηματίας και ανώτερος ερευνητής με πάνω από 15 χρόνια στον τομέα. Ως ιδρυτής και Chief Technology Officer της AIDEAS OU, ηγείται μιας ομάδας που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη αξιόπιστων λύσεων τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας, της ενέργειας και της κατασκευής. Συνίδρυσε το AI4.gr, μια start-up αφιερωμένη στην προώθηση καινοτομιών τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά.

 

Δρ. Φαίη Τζανετουλάκου 

Η Φαίη Τζανετουλάκου είναι Ιστορικός Τέχνης / Κριτικός Τέχνης / Επιμελήτρια Εκθέσεων.Είναι διδάκτωρ με άριστα στην Ιστορία της Σύγχρονης Τέχνης από το Τμήμα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, 2019 και αυτή τη στιγμή διεξάγει μεταδιδακτορική έρευνα στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Το ακαδημαϊκό αντικείμενο ενδιαφέροντός της είναι το Contemporary Sublime. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, το 1996, και έγινε δεκτή και παρακολούθησε μαθήματα μεταπτυχιακού τίτλου στο Goldsmiths College, University of London, 2001-2002.

 

Δρ. Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος 

Ο Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος είναι κάτοχος  της Έδρας της UNESCO για την Έρευνα του Μέλλοντος, που φιλοξενείται στο ΙΤΕ και Πρόεδρος ΔΣ του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus). Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Στρατηγική Προόραση, ενώ το ακαδημαϊκό του προφίλ περιλαμβάνει επίσης σπουδές στη Φυσική (BSc), στο Περιβάλλον (MSc) και στις Διεθνείς Σχέσεις.

 

Prof. Emmanouil Vermisso 

Ο Emmanouil Vermisso είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο Florida Atlantic University, εγγεγραμμένος αρχιτέκτονας στην Ελλάδα και υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με σπουδές Ανθρώπινης και Υπολογιστικής δημιουργικότητας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν αρκετούς τομείς του Υπολογισμού Σχεδίασης, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών Generative AI στην Αρχιτεκτονική, τη DesignCreativity, Bottom-up design thinking και Bio-Inspired Design. 

 

News Image
σχεδιο